לקוח/יזםרכבת ישראל
מיקוםצומת חולון
שטח5,400 מ"ר
תאריך2008-2014

תחנה זו היא חלק מפרויקט תחבורתי שנקרא בשם "שער חולון". זהו משולש תחבורתי ראשי שצלעותיו הן תחנת רכבת ישראל, תחנת הרכבת הקלה, ומסוף האוטובוסים.
בתכנון התחנה נקבע ציר ראשי לתנועת הולכי הרגל מצפון לדרום. על ציר זה מתבססת הכניסה לתחנה. המיקום של התחנה בין נתיבי איילון חייב שהמבנה יוצב בחפיר שבין הנתיבים.
במפלס שעל פני הקרקע נמצא אולם הנוסעים ובו כל שירותי התחנה. מפלס הרציפים והמסילות נמצא כ- 10 מטרים מעל למפלס האולם.
הסככה המרכזית וקירות הזכוכית שלאורך הרציף מגינים מפני הרעש. רצועת הגינון יוצרת רקע לקירות אלה וחוצצת בין הרציפים לכביש הסואן.
העיצוב מתבסס על תפיסת התחנה משני כיוונים עיקריים: הנוסעים ברכבים בנתיבי איילון שחווים את התחנה תוך נסיעה מהירה, והולכי הרגל שמגיעים ממגרש החניה, שחווים את המורכבות הצורנית רבת המפלסים.

_Please_enter_your_Email_and_press_Go_to_start_the_password_recovery_process